Kettlebell

Vad är Kettlebell?
Kettlebell eller Girya som det heter i Ryssland är en traditionell gjutjärns vikt som ser ut som en kanonkula med handtag.I ett nummer av den Ryska tidningen Hercules från 1913 skrev Ludvig Chaplinskiy "Ingen annan sport utvecklar styrka och kropp så som Kettlebellträning"  Kettlebellträning utvecklar styrka, kondition och flexibilitet allt i ett.
Vem kan träna med Kettlebell?
Alla kan träna med Kettlebell, allt från nybörjare till elit idrottare. Som nybörjare lär man sig att träna funktionellt och få en användbar styrka, kondition och flexibilitet från grunden. Elit idrottare tränar upp en kropp som fungerar bättre i deras sport. Gammal som ung, man som kvinna alla vill ha en Kalos Sthenos= vacker styrka som man har användning för i livet.
Hur tränar man?
Inom Strong First tränar man med maximal anspänning/avslappning så att man får ut kraft i varje rörelse. Tekniskt riktigt utförande är extremt viktigt för att få en säker och effektiv träning.Kettlebell träning består av två typer av övningar, ballistiska och Grinds/kontrollerade lyft. Ballistiska övningar är tex Swing och Snatch där man utför övningen i hög hastighet med maximal spänning/avslappning genom lyften vilket ger styrka och kondition.  Grinds/kontrollerande lyft så som Militär pressar eller TGU (Tyrkish Get-Up) är lyft med maximal spänning och kontroll både i koncentriska och excentriska delen av lyftet. Detta gör att hela kroppen får arbeta och det stärker hela kroppen inte bara delar av den